nieuws

TU Delft slecht toegankelijk voor rolstoelgebruiker

bouwbreed Premium

delft – Mensen in een rolstoel kunnen de Technische Universiteit Delft niet in. Dat blijkt uit een onderzoek van de ombudsman op de Technische Universiteit.

De ombudsman onderzocht de toegankelijkheid van de universiteit naar aanleiding van een klacht van een gehandicapte student. Hij klaagde dat een vernieuwd voet- en fietspad voor hem een te groot obstakel was. De ombudsman stelde hem in het gelijk. Inmiddels is het probleem verholpen. Bovendien zijn de universiteitsbibliotheek, de faculteit Werktuigbouwkunde en Maritieme Techniek en de aula aangepast voor rolstoelers.

Volgens de ombudsman hoeven niet alle gebouwen aangepast te worden. Wel moet bij nieuwbouw rekening worden gehouden met gehandicapten. Hij adviseert om dan rolstoelers bij de bouw te betrekken. Dit geldt ook voor toekomstige verbouwingen.

“Zij kunnen wijzen op eventueel vergeten kleine aanpassingen, maar ze weten ook het beste wat nodig is”, aldus Knippenberg die zelf ook in een rolstoel zit. Hij vindt niet dat de TU te weinig doet om de toegankelijkheid voor gehandicapten te vergroten.

Van de drie technische universiteiten in Nederland (Delft, Eindhoven en Twente) is Eindhoven de enige die bijna geheel toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Reageer op dit artikel