nieuws

Stormloop op kavels in Harkstede

bouwbreed

slochteren – Toekomstige buren maken al uitgebreid met elkaar kennis op het parkeerterrein voor het gemeentehuis in Slochteren. Daar vormen 26 caravans een wachtrij voor de uitgifte van 86 vrije kavels voor het plangebied Eilandrijk Borgmeren in het dorpje Harkstede, 7 kilometer van Groningen. De uitgifte van de kavels van 800 tot 1600 vierkante meter, […]

slochteren – Toekomstige buren maken al uitgebreid met elkaar kennis op het parkeerterrein voor het gemeentehuis in Slochteren. Daar vormen 26 caravans een wachtrij voor de uitgifte van 86 vrije kavels voor het plangebied Eilandrijk Borgmeren in het dorpje Harkstede, 7 kilometer van Groningen.

De uitgifte van de kavels van 800 tot 1600 vierkante meter, gebaseerd op particulier opdrachtgeverschap, gaat pas van start op 26 februari om precies 10.00 uur, maar wel volgens het principe �wie het eerst komt, wie het eerst maalt�. “En als er één schaap over de dam is….” beschrijft gemeentewoordvoerder C. van Atten het campingtafereel pal voor het gemeentehuis. “…dan volgen er meer.”

De gemeente had wel verwacht dat zich een rij zou ontwikkelen, “maar dit heeft ons ook verrast”. “Bij een vorig project stonden er drie dagen voor de uitgifte drie caravans.”

Toch kan Atten de stormloop wel verklaren. “Het klinkt wat reclame-achtig, maar het is een prachtig plan op een prachtige locatie en de prijsstelling van 140 euro per vierkante meter is zeer gunstig.”

De gemeente heeft voor deze methode gekozen, omdat “het de eerlijkste methode is”. “Het zijn kavels van verschillende grootte in allerlei mogelijke liggingen. Bij loting krijgt iemand misschien een kavel waar hij helemaal niet op zit te wachten.” De gemeente heeft aan alle caravans volgnummers gegeven en ziet er op toe dat ze permanent zijn bewoond, want ook geldt het principe �opgestaan, plaats vergaan�.

De bouwkeet van aannemer Kooi uit Appingedam die net het gemeentehuis heeft verbouwd, komt voorlopig nog goed van pas. Via de keet, die ook dient als toiletgebouw, worden de kampeerders voorzien van water en elektriciteit.

Reageer op dit artikel