nieuws

Start Pleinenplan Heerlen vertraagd

bouwbreed

heerlen – De start van het Pleinenplan in Heerlen is door een bezwaarprocedure drie maanden tot een half jaar vertraagd. Het Pleinenplan zou na de carnaval worden uitgevoerd op onder andere Pancratiusplein-Noord en de Geleenstraat. Na de bekendmaking van de leverancier van natuursteen die als beste uit de Europese aanbesteding tevoorschijn kwam, heeft een andere […]

heerlen – De start van het Pleinenplan in Heerlen is door een bezwaarprocedure drie maanden tot een half jaar vertraagd.

Het Pleinenplan zou na de carnaval worden uitgevoerd op onder andere Pancratiusplein-Noord en de Geleenstraat. Na de bekendmaking van de leverancier van natuursteen die als beste uit de Europese aanbesteding tevoorschijn kwam, heeft een andere leverancier bezwaar gemaakt tegen de gang van zaken in de aanbestedingsprocedure.

Op dit moment kan de gemeente Heerlen niet anders dan dit bezwaar juridisch zorgvuldig afhandelen. De bezwaarmaker stuurt naar verwachting aan op een kort geding, waarna de gemeente moet afwachten wat de rechter beslist.

Als de rechter de gemeente in het gelijk stelt, kunnen de stenen alsnog worden besteld. Inclusief levertijd betekent dit nog altijd een vertraging van drie maanden.

Als de rechter de bezwaarmaker in het gelijk stelt, moet de aanbestedingsprocedure worden overgedaan.

Reageer op dit artikel