nieuws

Servatius blijft ruziën met ministerie VROM

bouwbreed

maastricht – Corporatie Servatius heeft het opnieuw aan de stok met het ministerie van VROM over de bouwactiviteiten van de sociale huisvester in het Belgische Luik. Een dochteronderneming van de Maastrichtse corporatie bouwt in de stad 97 huur- en koopwoningen. Volgens het departement mogen corporaties in verband met Europese wet- en regelgeving niet buiten Nederland […]

maastricht – Corporatie Servatius heeft het opnieuw aan de stok met het ministerie van VROM over de bouwactiviteiten van de sociale huisvester in het Belgische Luik. Een dochteronderneming van de Maastrichtse corporatie bouwt in de stad 97 huur- en koopwoningen.

Volgens het departement mogen corporaties in verband met Europese wet- en regelgeving niet buiten Nederland actief zijn. Den Haag heeft Servatius daarom opgedragen om de woningen voor het einde van dit jaar te verkopen.

De Maastrichtse corporatie is het niet eens met de beslissing en stapt naar de rechter. In Brussel is nieuwe wetgeving in de maak die corporaties wel in staat stelt om in het buitenland te investeren, zo laat Servatius weten. Daarbij komt dat er rond Maastricht onvoldoende ruimte is om woningen te bouwen.

Afgelopen voorjaar speelde het conflict ook al op. De rechter moest er destijds aan te pas komen om de partijen weer aan tafel te krijgen. Het duo kwam daarop overeen dat Servatius de woningen in elk geval mocht afbouwen.

Reageer op dit artikel