nieuws

Provinciale injectie voor terminal Venlo

bouwbreed

maastricht – De provincie Limburg stelt ruim 1,8 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van een binnenvaartterminal (bargeterminal Venlo). Tevens heeft zij ingestemd met een Ceres-bijdrage van eveneens ruim 1,8 miljoen. Met de aanleg van de terminal kan de verwachte containergroei in de regio Venlo beginnen. Er ontstaat een trimodaal knooppunt, ontsloten voor weg, water […]

maastricht – De provincie Limburg stelt ruim 1,8 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van een binnenvaartterminal (bargeterminal Venlo). Tevens heeft zij ingestemd met een Ceres-bijdrage van eveneens ruim 1,8 miljoen. Met de aanleg van de terminal kan de verwachte containergroei in de regio Venlo beginnen. Er ontstaat een trimodaal knooppunt, ontsloten voor weg, water en rail. De bargeterminal wordt aangelegd op het industrieterrein Venlo Trade Port. Volgens prognoses bedraagt het overslagvolume in 2010, 40.000 teu (20-voetcontainers). Dit betekent een besparing van 4,5 miljoen wegkilometers op jaarbasis. Relatief betekent dit een besparing van 77 procent wegkilometers. Dit leidt tot een energiebesparing van 20,6 procent ten opzichte van wegvervoer, een CO2-reductie van 36 procent en een NOX-reductie van 25,8 procent.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels