nieuws

Ontslagen werknemers naaien baas een oor aan

bouwbreed

woerden – Het stoom komt de directie van zwembadbouwer Huijsing uit de oren nu drie ontslagen werknemers hun vroegere baas een kunstje hebben geflikt. Het trio verspreidde onder alle klanten van de Woerdense aannemer het bericht dat hij op de fles is.

“Er is niets van waar. Gelogen!”, raast woordvoerder K. de Jong. “En bovendien hebben ze helemaal niks met Huijsing Zwembaden te maken. Ze werkten voor de loodgietersafdeling van ons bedrijf.”

De narigheid begon na het ontslag van de drie. Een van hen wist beslag te leggen op Huijsings klantenbestand, waarna alle relaties een brief ontvingen met de mededeling dat het bedrijf failleerde. De Jong bezweert niet te weten hoe zijn vroegere personeel aan de adressenlijst kwam. “Ik begrijp wel dat het rot is om je baan te verliezen, maar als werkgever heb ik alles gedaan om de pijn te verzachten. Dit is dus mijn dank”, tiert hij verontwaardigd. “Ik leid een schade van tienduizenden euro�s.” En dan staat ook nog eens zijn telefoon roodgloeiend. “De hele dag bellen mensen me om te vragen wat er aan de hand is.” Gelukkig hebben zijn relaties begrip voor de situatie. “Het zijn mensen uit het hogere inkomenssegment, die vaak zelf personeel hebben. Ze weten hoe ze je soms kunnen treiteren.”

Reageer op dit artikel