nieuws

Nederland faalt bij milieuinfo

bouwbreed

arnhem – Nederland blijft ernstig in gebreke bij de snelle verstrekking van beschikbare milieuinformatie. Dat vindt een consortium van bedrijven waaronder ingenieursbureau Arcadis. Op grond van het Verdrag van Århus is ons land voortaan verplicht binnen een maand milieugegevens op te hoesten. De belangstellenden behoeven niet aan te geven waarvoor de informatie gebruikt wordt. Arcadis, […]

arnhem – Nederland blijft ernstig in gebreke bij de snelle verstrekking van beschikbare milieuinformatie. Dat vindt een consortium van bedrijven waaronder ingenieursbureau Arcadis. Op grond van het Verdrag van Århus is ons land voortaan verplicht binnen een maand milieugegevens op te hoesten. De belangstellenden behoeven niet aan te geven waarvoor de informatie gebruikt wordt.

Arcadis, groot voorstander van een efficiënt milieuloket, noemt vooral de informatie over vuile bodems onbetrouwbaar. Nederland telt ruim 750.000 locaties die wellicht verontreinigd zijn.

Reageer op dit artikel