nieuws

Lekkage golfslagbad door ouderdom pvc

bouwbreed

eindhoven – Het lek in de hoofdleiding van golfslag De Tongelreep komt door ouderdom van het materiaal. Volgens het management van het zwemparadijs in Eindhoven is het “aannemelijk” dat zogenoemde weekmakers uit het 20 jaar oude pvc-materiaal zijn uitgetreden. Daardoor is een verhardingsproces in gang gezet dat heeft geleid tot een scheur in de 4 […]

eindhoven – Het lek in de hoofdleiding van golfslag De Tongelreep komt door ouderdom van het materiaal. Volgens het management van het zwemparadijs in Eindhoven is het “aannemelijk” dat zogenoemde weekmakers uit het 20 jaar oude pvc-materiaal zijn uitgetreden. Daardoor is een verhardingsproces in gang gezet dat heeft geleid tot een scheur in de 4 centimeter dikke leiding.

Bij het ontdekken van het lek, twee weken geleden, werd de lekkage nog toegeschreven aan een verzakking van de betonnen bak van het zwembad of aan het omhoog komen van de keldervloer. Daardoor zou een hoogteverschil van 3 centimeter zijn ontstaan. Na onderzoek blijkt daarvan echter geen sprake.

De manager van het zwembad sloot niet uit dat bouwwerkzaamheden naast het golfslagbad de oorzaak waren. Hoofdaannemer Ballast Nedam bouwt op die plek een nieuw complex voor zwemwedstrijden. Ballast Nedam verwierp destijds elk mogelijk verband. “Het lek is binnen het gebouw en dat is een constructieve eenheid. Bovendien is het vier maanden geleden dat we hebben geheid”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels