nieuws

Keramag zet met nieuwe serie in op projectsanitair

bouwbreed Premium

utrecht – Keramag breidt het assortiment projectsanitair uit. Nieuw is de serie Flow, bedoeld voor het middeldure prijssegment. De Renova Nr.1 Plan is een stijlvariant op de reeks Renova Nr. 1 die de fabrikant in het goedkopere prijssegment aanbiedt. Beide programmas projectsanitair komen respectievelijk in april en juli op de markt.

Flow is een ontwerp van de Duitse architect en ontwerper H. Teherani. Die lette volgens Keramag niet alleen op het aanzien maar ook op de installatietechnische aspecten. Het sanitair is zodanig ontworpen dat het makkelijk en snel is schoon te maken. De reeks telt twee fonteintjes van 40 en 50 centimeter, drie wastafels van 60, 65 en 70 centimeter, een urinoir, een staand bidet en een bidet voor wandmontage en een wand- en een duocloset met bijpassende zitting. Als optie werkt de fabrikant uit Rosmalen de keramische producten van de reeks Flow af met KeraTect, een slijtvast en vuilwerend keramiekglazuur.

Bevestiging

Keramag levert de fonteintjes met onder meer een keramische sifonkap die is voorzien van een Kerafix-bevestiging. De fonteintjes zijn bij de installatie zo�n 5 centimeter in hoogte te verstellen. Keramag past bij het wandcloset voor het eerst een onzichtbare bevestiging toe. De zitting is met roestvaststalen scharnieren aan de pot bevestigd. De bijbehorende meubels zijn uit watervast gefineerd mdf gemaakt. Het programma omvat onder meer onderbouwtafels voor de wastafel met of zonder uitsparing voor de sifon. Alle meubels hangen aan de wand en hebben geen poten.

De Rosmalense fabrikant ontwikkelde de reeks Renova Nr.1 Plan als antwoord op de toenemende concurrentie van de Duravit Starck 3, V&B Subway en de Laufen Pro A/B/C. De serie Plan bestaat uit rechthoekig ontworpen wastafels, fonteintjes en wandclosetten. Het keramiek wordt als optie afgewerkt met het KeraTect waarop de fabrikant dertig jaar garantie geeft. De producten zijn te combineren met die uit de reeks Renova Nr.1 maar hebben een eigen uitstraling. De prijs ligt volgens Keramag iets boven die van de bestaande Renova-producten.

De wastafels hebben een licht opstaande rand aan de muurzijde en een ronde overloop.

De reeks telt vijf wastafels en een fontein. Buiten de fontein en de kleinste wastafel hebben die een diepte van 48 centimeter. Met uitzondering van de twee uitzonderingen levert de fabrikant voor de overige wastafels een bijpassende keramische sifonkap. De wastafels kunnen als opzet of als onderbouw worden gebruikt. De wand-wc�s zijn of vlak- of diepspoelend en hebben een zitting met roestvaststalen scharnieren. De Renova kent geen eigen meubelprogramma: als alternatief kunnen de onderkasten uit de serie Vivano worden gebruikt.

Reageer op dit artikel