nieuws

Hoogconjunctuur voor Zweedse bouwmarkt

bouwbreed

stockholm – De Zweedse bouw blaakt van optimisme. Voor dit en volgend jaar ziet de ontwikkeling er zonnig uit voor de branche met groeiende investeringen en een substantiële toename van het aantal arbeidsplaatsen. Dat prognotiseert bouwwerkgeversorganisatie Sveriges Byggindustrier (BI). De branche profiteert volgens BI van de gunstige ontwikkeling van de Zweedse economie, die vorig jaar […]

stockholm – De Zweedse bouw blaakt van optimisme. Voor dit en volgend jaar ziet de ontwikkeling er zonnig uit voor de branche met groeiende investeringen en een substantiële toename van het aantal arbeidsplaatsen. Dat prognotiseert bouwwerkgeversorganisatie Sveriges Byggindustrier (BI). De branche profiteert volgens BI van de gunstige ontwikkeling van de Zweedse economie, die vorig jaar een duidelijker beter beeld liet zien dan verwacht.

De inflatiedruk is desondanks laag en het gevaar van markante renteverhoging daarom relatief beperkt. Deze ontwikkeling zet zich verder door, wat dit jaar vooral te merken zal zijn in de woningbouw, terwijl volgend jaar primair de gww het voortouw neemt bij de investeringen. In vergelijking met 2003 is de investeringsgroei in 2005 en 2006 over de hele linie bekeken respectievelijk 3 en 4 procent.

Reageer op dit artikel