nieuws

Groningen als vroeger dankzij baggerspecie

bouwbreed Premium

winsum – De gemeente Winsum overweegt het storten van baggerspecie in de buurt van Winsum te combineren met de bouw van een wierdendorp naar historisch voorbeeld. Het wierdenlandschap wordt hersteld met slib uit de Groningse vaarten, waardoor het mes aan twee kanten snijdt. Het idee is afkomstig van Grontmij. “Er is met de gemeente over […]

winsum – De gemeente Winsum overweegt het storten van baggerspecie in de buurt van Winsum te combineren met de bouw van een wierdendorp naar historisch voorbeeld. Het wierdenlandschap wordt hersteld met slib uit de Groningse vaarten, waardoor het mes aan twee kanten snijdt. Het idee is afkomstig van Grontmij. “Er is met de gemeente over gesproken maar de plannen zijn nog heel pril”, onderstreept een gemeentewoordvoerder.

Wierden zijn verhogingen in het landschap die zijn ontstaan door eerst slibafzetting en vervolgens verdere ophoging met zoden en mest. In het openluchtmuseum dat mogelijk wordt gecreëerd, zouden ook mensen kunnen wonen. Daarnaast wordt gedacht aan een herberg.

Reageer op dit artikel