nieuws

Walter Bau stoot voor 150 miljoen activiteiten af na mislukte overname

bouwbreed

augsburg – De mislukte inlijving van Züblin dwingt Walter Bau tot drastische inkrimping. De grootste bouwer in Duitsland stoot voor 150 miljoen euro aan activiteiten af om de kasstroom veilig te stellen. Afgelopen jaren schrapte het Beierse concern al drieduizend arbeidsplaatsen. Momenteel heeft Walter Bau nog 10.000 medewerkers aan de slag. Het concern van de […]

augsburg – De mislukte inlijving van Züblin dwingt Walter Bau tot drastische inkrimping. De grootste bouwer in Duitsland stoot voor 150 miljoen euro aan activiteiten af om de kasstroom veilig te stellen.

Afgelopen jaren schrapte het Beierse concern al drieduizend arbeidsplaatsen. Momenteel heeft Walter Bau nog 10.000 medewerkers aan de slag.

Het concern van de Augsburger familie Walter probeert al jaren algehele zeggenschap te krijgen over Züblin. Door de samensmelting van beide bedrijven zou een onderneming ontstaan van 18.000 medewerkers en ruim 4 miljard euro omzet. Aanvankelijk lag grootaandeelhouder Lenz (voor 43 procent eigenaar) dwars bij de pogingen Züblin op te slokken.

Nadat die hindernis genomen leek, blokkeerde de Landesbank uit Baden-Württemberg de transactie, uit vrees voor het vertrek van de bouwer uit de eigen deelstaat. Walter Bau heeft zijn financieringsconsortium van 27 geldinstituten een concept voorgelegd waardoor de toekomst van het concern op zowel korte als langere termijn moet zijn gewaarborgd. De aannemer zegt de indruk te hebben binnenkort alle geldschieters over de streep te kunnen halen om het plan te accepteren. Aanvullend aan het financieringsplan voert Walter Bau bezuinigingen door die op jaarbasis 60 miljoen euro moeten opleveren.

Walter Bau blijft proberen algehele zeggenschap te verkrijgen over Züblin. Het concern uit Augsburg is al voor 53 procent eigenaar van de concurrent uit Stuttgart.

Reageer op dit artikel