nieuws

Vertraging bij tunnel onder spoor Papekop

bouwbreed

oudewater – De tunnel onder het spoor bij Papekop loopt vertraging op. Twee agrariërs hebben bij de gemeente Oudewater bezwaar ingediend tegen het plan. De bouw van de tunnel is medio 2005 gepland. Om de tunnel mogelijk te maken, moeten de boeren een stuk grond verkopen aan Prorail. Daardoor houden de boeren minder land over, […]

oudewater – De tunnel onder het spoor bij Papekop loopt vertraging op. Twee agrariërs hebben bij de gemeente Oudewater bezwaar ingediend tegen het plan. De bouw van de tunnel is medio 2005 gepland.

Om de tunnel mogelijk te maken, moeten de boeren een stuk grond verkopen aan Prorail. Daardoor houden de boeren minder land over, waardoor ze problemen krijgen met het afzetten van mest. Ook hebben de twee moeite met de trage voortgang van het project, waardoor ze al enkele jaren in onzekerheid verkeren over de toekomst van hun bedrijf. De gemeente Oudewater heeft met procedures het gebied rond de geplande tunnel op slot gezet. Daardoor kunnen de boeren geen beslissingen nemen over grote investeringen.

Volgens wethouder Ruimtelijke Ordening J.G. Heijen valt de gemeente niets te verwijten. “We hebben correct gehandeld.” De gemeente vraagt bij de provincie een verklaring van geen bezwaar aan, waarmee vrijstelling kan worden verleend op het bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel