nieuws

Vakbeurs Farbe trefpunt vakschilders

bouwbreed

keulen – Stukadoors en schilders trekken voor de eerste keer samen op tijdens Farbe. Na tien jaar touwtrekken presenteren beide beroepsgroepen zich gebroederlijk op de vakbeurs die van 6 tot en met 9 april plaatsvindt in Keulen. Volgens directeur E. Kruiderink van brancheorganisatie Fosag is Farbe in 2005 het trefpunt bij uitstek voor de schilders. […]

keulen – Stukadoors en schilders trekken voor de eerste keer samen op tijdens Farbe. Na tien jaar touwtrekken presenteren beide beroepsgroepen zich gebroederlijk op de vakbeurs die van 6 tot en met 9 april plaatsvindt in Keulen. Volgens directeur E. Kruiderink van brancheorganisatie Fosag is Farbe in 2005 het trefpunt bij uitstek voor de schilders. “Vakmensen hebben de behoefte aan overzicht. Bij Farbe heb je alles op één palet”.

Voorzitter J. Hinz van Bautenschutz, organisator van Farbe, schetst het schildersvak als een branche met volop toekomst. “Afgelopen jaar hadden we 37.000 leerlingen in opleiding. Dat bewijst wel dat ondanks de bouwcrisis ons beroep voor jonge mensen interessant is”.

De schildersbranche in Duitsland heeft een wat ander gezicht dan het vak in Nederland. Tot de leden van Bautenschutz behoren behalve 40.000 gewone schildersbedrijven ook 2500 autospuitinrichtingen en ruim 2000 gemengde firma�s. De 212.000 werknemers halen gemiddeld 54.200 euro aan omzet uit de markt. De totale omzet bij de oosterburen bedraagt 11,5 miljard euro.

De schilderssector in Nederland telt 3250 bedrijven en 3000 zelfstandigen zonder personeel. De omzet per arbeidskracht ligt met 66.500 euro dik 11.000 euro hoger dan in Duitsland. In de Nederlandse schildersbranche (exclusief de spuiterijen) gaat jaarlijks 2,5 miljard euro om.

Reageer op dit artikel