nieuws

Skills Masters: jongeren lekker maken voor technisch ambacht

bouwbreed Premium

zoetermeer – Getalenteerde jonge techneuten laten in maart aan leeftijdgenoten zien hoe mooi hun ambacht is. Dat gebeurt tijdens Skills Masters 2005. Het nieuwe evenement moet jongeren over de streep trekken om een technisch beroep te kiezen.

Skills Masters wordt op 3, 4 en 5 maart gehouden in het Rotterdamse Ahoy. Tijdens de beroepenmanifestatie zijn onder meer de bouw, de groensector en de installatiebranche vertegenwoordigd.

“Skills Masters richt zich primair op jongeren van het vmbo en mbo waarmee het als informatieplatform uniek is in Nederland voor deze doelgroep”, aldus een toelichting van de organisatie. “De vele doe-manifestaties, vakwedstrijden, het wedstrijdpodium en de nationale finales van beroepenwedstrijden zullen de bezoekers enthousiast maken voor een opleiding en het werken als vakman.” Verschillende branches dreigen een tekort aan vakmensen te krijgen. Dat geldt ook voor de bouw.

De manifestatie die mede op initiatief van MKB-Nederland wordt gehouden, wil daarin verandering brengen.

Breed opgezet

Daarom is Skills Masters breed opgezet. Er worden vakwedstrijden gehouden, bezoekers kunnen onder meer een stukje metselen of timmeren en ook kunnen de bezoekers een beroepskeuzetest doen. Verder is er informatie te vinden over allerhande beroepen. Daar komt bij dat voor leerlingen van het vmbo die moeten kiezen voor een vak of sector een lespakket is samengesteld. Op basis hiervan kunnen ze doelbewust kiezen om in Ahoy een van de zes zones te kiezen. Daar kunnen ze dan verschillende opdrachten uitvoeren in het vakgebied dat hen aantrekt, waarna ze ook de rest van het evenement kunnen bezoeken. “Het bestaande en succesvolle concept van de beurs �Arbeidsmarkt� van Ahoy� ECEM die jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trok, wordt geïntegreerd in het Skills Masters-concept”, zo informeert de organisatie. Trok het laatste evenement tussen de 20.000 en 30.000 belangstellenden, Skills Masters mikt op 40.000 bezoekers. Het is de bedoeling om de manifestatie jaarlijks te organiseren.

Reageer op dit artikel