nieuws

Schep banen met geld uit emissierechten ENCI

bouwbreed Premium

maastricht – De VVD in Limburg wil dat cementfabriek ENCI in Maastricht de miljoeneninkomsten uit de verkoop van de emissierechten beschikbaar stelt voor het scheppen van nieuwe banen. Ook zou daarmee de groeve van ENCI opnieuw ingericht moeten worden. Maar ENCI zelf weet nog niet wat het met het geld gaat doen. Emissierechten zijn rechten […]

maastricht – De VVD in Limburg wil dat cementfabriek ENCI in Maastricht de miljoeneninkomsten uit de verkoop van de emissierechten beschikbaar stelt voor het scheppen van nieuwe banen. Ook zou daarmee de groeve van ENCI opnieuw ingericht moeten worden. Maar ENCI zelf weet nog niet wat het met het geld gaat doen.

Emissierechten zijn rechten die ENCI heeft gekocht om verbrandingsstoffen te mogen lozen. Ze zijn bedoeld om de uitstoot van schadelijke rookgassen in de lucht te beperken, een afspraak die gemaakt is in het kader van het verdrag van Kyoto. Nu ENCI de oven in Maastricht gaat sluiten zijn die rechten niet meer nodig. Dat levert ENCI extra inkomsten op.

Reageer op dit artikel