nieuws

Plan supersporthal Amsterdam ter ziele

bouwbreed

amsterdam – De bouw van de Dome in Amsterdam-Noord gaat niet door. Investeerder JHC Arena Holding heeft de stekker uit het project getrokken. Het Finse bedrijf zou 70 miljoen euro in de sport- en evenementenhal investeren, maar vindt dat besluitvorming te lang op zich laat wachten. De gemeente Amsterdam ontving deze week een kort briefje […]

amsterdam – De bouw van de Dome in Amsterdam-Noord gaat niet door. Investeerder JHC Arena Holding heeft de stekker uit het project getrokken. Het Finse bedrijf zou 70 miljoen euro in de sport- en evenementenhal investeren, maar vindt dat besluitvorming te lang op zich laat wachten.

De gemeente Amsterdam ontving deze week een kort briefje waarin JHC de samenwerking opzegt. Lange tijd hing de financiering van de Dome aan een zijden draad, maar eind vorig jaar spraken alle betrokken partijen nog af extra tijd uit te trekken voor de besluitvorming. Het ministerie van VWS toonde zich bereid de subsidieaanvraag voor de Dome opnieuw in onderzoek te nemen, nadat twee sportbonden verklaarden het complex in gebruik te willen nemen. Sportwethouder H. Maij reageert teleurgesteld. Zij had dit absoluut niet zien aankomen.

Het vertrek van JHC vergroot de kansen van onder meer Mojo Concerts om aan de Arena Boulevard in Amsterdam-Zuidoost een soortgelijke accommodatie te bouwen. Anders dan in Noord komt daar nadruk te liggen op muziekevenementen.

Reageer op dit artikel