nieuws

Ontwikkelaar TCN denkt aan overname van SIG Real Estate

bouwbreed Premium

nieuwegein – Projectontwikkelaar TCN Property Projects wil het Groningse SIG Real Estate overnemen. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

TCN wil SIG (Stichting Industrie- en handelsgebouwen) in zijn geheel inlijven, inclusief de twintig medewerkers. De projectontwikkelaar verwacht op korte termijn tot een akkoord te komen. Over de belangrijkste commerciële punten is reeds overeenstemming bereikt. Momenteel vindt het boekenonderzoek plaats. “Afhankelijk van de uitkomst van de due diligence zal medio april de aandelenoverdracht plaatsvinden”, aldus TCN in een toelichting.

SIG ontwikkelt, realiseert en exploiteert commercieel vastgoed in alle marktsectoren in de noordelijke regio. Tot de onderneming behoort een negental bedrijven en een planontwikkelingsbedrijf. De totale onroerendgoedportefeuille bedraagt ongeveer 115 miljoen euro en bevat zo�n zeventig panden. TCN verwacht dat de portefeuille op korte termijn naar 150 miljoen euro zal groeien.

TCN nam nooit eerder een volledige vastgoedportefeuille over. De ontwikkelaar beperkte zich steeds tot individuele projecten, waaronder het Media Park in Hilversum en het Nederlands Congrescentrum Den Haag. Vorig jaar verwierf TCN samen met investeringsmaatschappij Wedge International een belang van 48 procent in Ballast Nedam. TCN streeft naar een meerderheidsbelang in het Nieuwegeinse bouwconcern, zo heeft topman R. Stroink van TCN herhaaldelijk aangegeven.

Reageer op dit artikel