nieuws

Nieuwe erkenning funderingsbedrijf

bouwbreed Premium

harderwijk – Sinds de eerste dag van dit jaar geldt een nieuw erkenningssysteem voor de bedrijfstak funderingen. De stichting Landelijke Erkenningsregeling Funderingsbedrijven (LEF) hanteert daarmee de vierde versie van de erkenningsregeling voor het funderingsbedrijf. Het systeem waardeert het ondernemingsbeleid en vergelijkt de uitkomst met het totaal. Bureau AKA uit Zaandijk bezoekt in opdracht van de […]

harderwijk – Sinds de eerste dag van dit jaar geldt een nieuw erkenningssysteem voor de bedrijfstak funderingen. De stichting Landelijke Erkenningsregeling Funderingsbedrijven (LEF) hanteert daarmee de vierde versie van de erkenningsregeling voor het funderingsbedrijf.

Het systeem waardeert het ondernemingsbeleid en vergelijkt de uitkomst met het totaal. Bureau AKA uit Zaandijk bezoekt in opdracht van de LEF de funderingsbedrijven. Die worden onderzocht op 31 aspecten, verdeeld over de categorieën kwaliteit, veiligheid en gezondheid, opleidingen, milieu en administratie. De ondernemingen hoeven bij de controle, los van het minimaal vereiste, niet aan alle bepalingen te voldoen. De bevindingen moeten echter wel binnen drie maanden tot verbetering leiden. Het bestuur van de LEF stelt jaarlijks de score vast waaraan de erkende bedrijven moeten voldoen. Hierbij geldt een overgangstermijn van een jaar. Erkende bedrijven worden jaarlijks bezocht.

De beoordeling houdt rekening met een eerdere certificatie volgens ISO 9000 of VCA. Het systeem markeert de overlappingen. De LEF merkt op dat de eigen erkenning deze certificatie-eisen verdiept. De stichting overweegt of de funderingsbedrijven voor de beoordeling hun �eigen� certificeerder kunnen inschakelen. Die maatregel kan de �certificeringsdruk� op de dagelijkse gang van zaken verminderen.

Reageer op dit artikel