nieuws

Nieuwbouw wijk Loosdrecht afgeketst

bouwbreed Premium

loosdrecht – De bouw van de nieuwe wijk Ter Sype aan de zuidkant van de kern Nieuw-Loos-drecht, gaat niet door. De provincie Utrecht is niet bereid mee te werken aan wijziging van de geluidscontouren rond het vliegveld Hilversum. De provincie Noord-Holland had de provincie Utrecht verzocht akkoord te gaan met het verleggen van het banenstelsel […]

loosdrecht – De bouw van de nieuwe wijk Ter Sype aan de zuidkant van de kern Nieuw-Loos-drecht, gaat niet door. De provincie Utrecht is niet bereid mee te werken aan wijziging van de geluidscontouren rond het vliegveld Hilversum.

De provincie Noord-Holland had de provincie Utrecht verzocht akkoord te gaan met het verleggen van het banenstelsel van het vliegveld, om zo de bouw van de woonwijk mogelijk te maken. Een start- en landingsbaan zouden moeten worden opgeheven en een andere start- en landingsbaan zou moeten worden verplaatst en verhard. Nu zijn alle banen nog onverhard.

Utrecht geeft echter prioriteit aan de natuur. Bij verlegging komen de start- en landingsroutes boven het recreatiegebied Noorderpark en het stiltegebied Westbroek te liggen. Deze gebieden vervullen een belangrijke functie voor de stad Utrecht.

Reageer op dit artikel