nieuws

In principe kan iedereen plotseling uitvinder zijn

bouwbreed

bussum – Iedereen kan een uitvinder zijn maar hoe werk je een idee uit tot een product? Met de vierde druk van De Uitvindersgids in de hand heeft de beginnende of professionele uitvinder een gids in handen die de kans op succes vergroten.

Onder leiding van Jacques Tiecken hebben Leo Boekhoven en Dirk van Meeteren een methode ontworpen en uitgewerkt waardoor niet alleen de productiesnelheid maar ook het arbo-vriendelijk frezen van de dwarsliggers van spoorlijnen is verbeterd: de freesmachine NEFIT-spoor. Het is één van de vijftien Nederlandse uitvindingen die in de vierde druk van �De Uitvindersgids Van idee tot markt� vanaf idee tot succesvolle productie als voorbeeld is beschreven.

In ons land leven enkele duizenden uitvinders. In principe kan iedereen plotseling uitvinder zijn. Maar als je een goed idee denkt te hebben wat is dan de volgende stap? In De Uitvindersgids worden alle aspecten rond het behandelen van een idee, vinding of uitvinding besproken. De gids helpt de uitvinder onnodige kosten te vermijden of kansen op financieel succes te laten schieten.

Het boek dient als leidraad voor iedereen die een idee of vinding wil uitwerken tot voor de markt geschikt product. Zowel het aanvragen van octrooien als alle noodzakelijke procedures zet auteur Douwe Brongers duidelijk uiteen. Ook subsidies, juridische en aanverwante aspecten, zoals het merkenrecht, komen uitvoerig aan de orde.

Tientallen praktische tips die een uitvinder kan gebruiken om zijn kans op succes te vergroten of tijdig onvermoede valkuilen te omzeilen, maken samen met de adreslijsten van diverse instellingen en organisaties De Uitvindersgids tot een �must� voor zowel de beginnende als de professionele uitvinder. Naast enkele bouwgerelateerde uitvinden zoals het Watershellsysteem van Jac van Ham en de Turby van Dick Sidler komen ook andere uitgewerkte ideeën aan bod.

De uitvindersgids, Van idee tot markt is een uitgave van Uitgeverij Thoth, auteur is Douwe Brongers. De paperback telt 192 pagina�s en kost 19,90 euro. ISBN nummer: 90 6868 381 0.

Reageer op dit artikel