nieuws

Ferrovial wil deel van metro Londen kopen

bouwbreed

londen – Het Spaanse transportbouwbedrijf Ferrovial zegt te onderhandelen met de noodlijdende Britse aannemer Jarvis over de verkoop van Jarvis� aandeel in Tube Lines, één van de consortia voor vernieuwing en uitbreiding van de Londense ondergrondse. In financiële kringen wordt de waarde van het belang geschat op 145 miljoen euro. Ferrovial heeft al een belang […]

londen – Het Spaanse transportbouwbedrijf Ferrovial zegt te onderhandelen met de noodlijdende Britse aannemer Jarvis over de verkoop van Jarvis� aandeel in Tube Lines, één van de consortia voor vernieuwing en uitbreiding van de Londense ondergrondse. In financiële kringen wordt de waarde van het belang geschat op 145 miljoen euro. Ferrovial heeft al een belang van 33 procent in Tube Lines via het vorig jaar aangekochte Britse bedrijf Amey.

“We hebben Jarvis meegedeeld dat we belangstelling hebben voor hun belang,” aldus een woordvoerder van de Spaanse onderneming in een korte verklaring. Jarvis zelf heeft eerder meegedeeld het belang te willen verkopen aan financieringsbedrijf Star Capital. Die verkoop was echter afhankelijk van de goedkeuring van beide andere partners, naast Amey de Amerikaanse aannemer Bechtel.

Zou Ferrovial een deal sluiten, dan is het de tweede keer dat een deel van Jarvis in buitenlandse handen valt. Eerder werd namelijk de PPP acquistie-afdeling verkocht aan het Franse Vinci.

Jarvis zelf wil alleen meedelen dat het hoopt de verkoop voor het eind van het jaar af te ronden.

Jarvis heeft de opbrengst hard nodig om de schuldenberg te verminderen voordat een overeenkomst met de banken afloopt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels