nieuws

Baggeraars nemen deel aan vaarsimulator

bouwbreed

zeebrugge – De baggerbedrijven Jan De Nul Group, Dredging International en Decloedt hebben meegewerkt aan een nieuwe vaarsimulator voor opleidingen in de baggervaart en visserij. De simulator staat in het maritiem centrum in het Belgische Zeebrugge. Ook het Belgische Fonds voor Vakopleiding in de Bouw heeft zich voor de simulator ingezet. Het systeem kan onder […]

zeebrugge – De baggerbedrijven Jan De Nul Group, Dredging International en Decloedt hebben meegewerkt aan een nieuwe vaarsimulator voor opleidingen in de baggervaart en visserij. De simulator staat in het maritiem centrum in het Belgische Zeebrugge. Ook het Belgische Fonds voor Vakopleiding in de Bouw heeft zich voor de simulator ingezet.

Het systeem kan onder andere de havens van Rotterdam, Oostende, Zeebrugge, Antwerpen en Singapore voorstellen. De baggeraars kunnen op die manier de havens leren kennen voordat zij er werkelijk aan de slag gaan. De simulator heeft 3 miljoen euro gekost.

Reageer op dit artikel