nieuws

ABN Amro volledig eigenaar Bouwfonds

bouwbreed Premium

amsterdam – ABN Amro heeft de laatste 25 procent van de aandelen Bouwfonds die nog in handen waren van de Nederlandse gemeenten verworven. Hierdoor heeft ABN Amro haar aandelenbelang uitgebreid tot 100 procent en wordt Bouwfonds een volle dochter van de bank. Tevens heeft ABN Amro besloten gebruik te maken van het recht om per […]

amsterdam – ABN Amro heeft de laatste 25 procent van de aandelen Bouwfonds die nog in handen waren van de Nederlandse gemeenten verworven. Hierdoor heeft ABN Amro haar aandelenbelang uitgebreid tot 100 procent en wordt Bouwfonds een volle dochter van de bank. Tevens heeft ABN Amro besloten gebruik te maken van het recht om per 1 april 2005 de aan de Nederlandse gemeenten en Bank Nederlandse Gemeenten uitgegeven cumulatief preferente aandelen van Bouwfonds te verwerven. De bank krijgt op dat moment, naast het in 2000 verworven economisch belang, ook het volledig juridisch eigendom.

De activiteiten van Bouwfonds zijn eind 1999 gebundeld met de vastgoedactiviteiten van ABN Amro in een nieuwe onderneming: ABN Amro Bouwfonds Nederlandse Gemeenten NV. ABN Amro is sinds januari 2000 economisch eigenaar van Bouwfonds en heeft recht op dividend. Bij de overname is vastgelegd dat de Nederlandse gemeenten tot 2005 een juridisch meerderheidsbelang in Bouwfonds behouden middels de cumulatief preferente aandelen. Vanaf eind 2004 had de bank het recht om deze aandelen te verwerven middels uitoefening van de call-optie.

Reageer op dit artikel