nieuws

Aanbesteding Wolvega moet over van rechter

bouwbreed Premium

leeuwarden – Het puntensysteem waarmee de gemeente Weststellingwerf bouwprojecten aanbesteedt, deugt niet. Daarom moet de aanbesteding voor de aanleg van woonwijk Lindewijk in Wolvega over. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden vrijdag bepaald.

Het kort geding was aangespannen door Van der Wiel Infra en Milieu uit Drachten. Dit bedrijf kon de wijk bouw- en woonrijp maken voor 7,17 miljoen euro. De gemeente gunde de opdracht echter aan Heijmans in Rosmalen, die een hogere prijs vroeg van 7,23 miljoen euro.

Heijmans kreeg de aanbesteding na een puntenberekening waarin de gemeente niet alleen naar de prijs kijkt, maar ook de kwaliteit meeweegt. Van der Wiel vindt dat de berekening fout is uitgevoerd en dat het bedrijf recht heeft op de opdracht.

De rechtbank zette vrijdag grote vraagtekens bij het puntensysteem, omdat prijsverschillen van 1 euro al een verschil van tien punten kunnen opleveren. Van der Wiel verloor de aanbesteding van Heijmans op twee punten.

Advocaat W. Bulthuis van de gemeente toonde zich teleurgesteld in de uitspraak. “De gemeente heeft geen fouten gemaakt bij de beoordeling van de inschrijvingen.” De gemeente beraadt zich nog op een hoger beroep.

Reageer op dit artikel