nieuws

Zwolle wil stadshart flink aanpakken

bouwbreed

zwolle – Het stadshart van Zwolle zal de komende tien jaar flink verbeterd moeten worden om een belangrijk regionaal koopcentrum te blijven. Dat stelt de gemeente in het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2015. Uit het programma blijkt dat Zwolle in drie fasen in totaal 19 projecten in de binnenstad wil aanpakken. Als eerste komen de Grote Markt, […]

zwolle – Het stadshart van Zwolle zal de komende tien jaar flink verbeterd moeten worden om een belangrijk regionaal koopcentrum te blijven. Dat stelt de gemeente in het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2015.

Uit het programma blijkt dat Zwolle in drie fasen in totaal 19 projecten in de binnenstad wil aanpakken. Als eerste komen de Grote Markt, de Melkmarkt en het Rodetorenplein aan de beurt. Met de herinrichting van de pleinen is 5,4 miljoen euro gemoeid.

In de eerste fase, tot en met 2006, komt er ruim 4000 vierkante meter aan winkels bij, worden winkelstraten beter met elkaar verbonden, groeit het aantal parkeerplaatsen met 450 en wordt een begin gemaakt met het autoluw maken van de binnenstad. Voor de hele periode van tien jaar voorziet Zwolle realisatie van 163 miljoen euro aan vastgoedplannen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels