nieuws

LPF wil inpoldering Markerwaard

bouwbreed

DEN HAAG – De LPF wil de Markerwaard inpolderen voor de verdere uitbreiding van Schiphol en voor woningbouw, natuur en landbouw. Dit maakte fractiewoordvoerder Van As gisteren duidelijk in het eerste debat in de Tweede Kamer over de ruimtelijke plannen van het kabinet. “Als land schaars is, is meer land maken een geweldige kans”, stelde […]

DEN HAAG – De LPF wil de Markerwaard inpolderen voor de verdere uitbreiding van Schiphol en voor woningbouw, natuur en landbouw. Dit maakte fractiewoordvoerder Van As gisteren duidelijk in het eerste debat in de Tweede Kamer over de ruimtelijke plannen van het kabinet. “Als land schaars is, is meer land maken een geweldige kans”, stelde Van As. Hem stoort het dat minister Dekker (VROM) in de Nota ruimte de Flevopolder alleen wil gebruiken voor woningbouw. “Inpoldering van de Markerwaard is een van de krachtigste economische impulsen die ons land gegeven kan worden.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels