nieuws

Alcan boekt hogere kwartaalwinst

bouwbreed

montreal – De winst van het Canadese aluminiumconcern Alcan is in het vierde kwartaal van 2003 meer dan vervijfvoudigd van 26 miljoen Amerikaanse dollar tot 143 miljoen dollar. Over het hele jaar ging het resultaat echter met 55 procent omlaag van 374 miljoen dollar naar 167 miljoen dollar, zo heeft Alcan maandag bekendgemaakt. De omzet […]

montreal – De winst van het Canadese aluminiumconcern Alcan is in het vierde kwartaal van 2003 meer dan vervijfvoudigd van 26 miljoen Amerikaanse dollar tot 143 miljoen dollar. Over het hele jaar ging het resultaat echter met 55 procent omlaag van 374 miljoen dollar naar 167 miljoen dollar, zo heeft Alcan maandag bekendgemaakt.

De omzet groeide in het vierde kwartaal met 12,5 procent tot 3,51 miljard dollar en over het hele jaar met 11 procent tot 13,64 miljard dollar. De cijfers vielen analisten mee. Ze zijn exclusief de resultaten van de nieuwe dochteronderneming Pechiney. Alcan nam dat Franse bedrijf per 15 december over en verdrong daardoor het Amerikaanse Alcoa als grootste aluminiumproducent ter wereld.

De koersdaling van de dollar leverde Alcan over 2003 een tegenvaller op van 306 miljoen dollar. Die werd gedeeltelijk gecompenseerd door een stijging van de aluminiumprijzen. De productie van het concern verminderde in het vierde kwartaal met 3,8 procent tot 1,11 miljoen ton, maar liet over het hele jaar een lichte groei van 1,9 procent zien tot 4,51 miljoen ton.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels