nieuws

Smartest Buildings beheert rijksenergie

bouwbreed Premium

amersfoort – Smartest Buildings beheert vanaf 1 januari het energie- en waterverbruik in 76 panden van de Rijksgebouwendienst. Het gaat om kantoren voor de Belastingdienst (ministerie van Financiën), de hoofdzetel van het ministerie van OC en W, de Keuringsdienst van Waren (ministerie van LNV) en de ICT Service Coöperatie (ministerie van BZK). In 2006 evalueert […]

amersfoort – Smartest Buildings beheert vanaf 1 januari het energie- en waterverbruik in 76 panden van de Rijksgebouwendienst. Het gaat om kantoren voor de Belastingdienst (ministerie van Financiën), de hoofdzetel van het ministerie van OC en W, de Keuringsdienst van Waren (ministerie van LNV) en de ICT Service Coöperatie (ministerie van BZK).

In 2006 evalueert de dienst of de dienstverlening voldoet en of anderen er profijt van kunnen hebben. De energiebeheerder uit Amersfoort richt onder meer een databank in om de verbruiksgegevens te beheren. Deze gegevens zijn via internet op te vragen uit het zogeheten expertsysteem. Dat destilleert verbruikspatronen uit de gegevens. De Rijksgebouwendienst kan met de uitkomst direct ingrijpen als verspilling van energie dreigt. De dienstverlening voorziet ook in factuurcontrole.

Reageer op dit artikel