nieuws

Schaalvergroting landbouw versnelt

bouwbreed

voorburg – In de landbouw loopt het aantal faillissementen snel op. Het Centraal Bureau voor de Statistiek signaleert in de eerste tien maanden van het jaar al 151 gedwongen bedrijfsbeëindigingen. De teloorgang is het gevolg van dalende Europese afzetprijzen door gewijzigd Europees beleid waardoor het proces van schaalvergroting een nieuwe impuls heeft gekregen. De prijzen […]

voorburg – In de landbouw loopt het aantal faillissementen snel op. Het Centraal Bureau voor de Statistiek signaleert in de eerste tien maanden van het jaar al 151 gedwongen bedrijfsbeëindigingen. De teloorgang is het gevolg van dalende Europese afzetprijzen door gewijzigd Europees beleid waardoor het proces van schaalvergroting een nieuwe impuls heeft gekregen. De prijzen voor landbouwgrond vertonen een dalende tendens.

In 1993 telde het CBS 149 faillissementen van landbouwbedrijven. In de periode 1996 – 2002 zonken de aantallen faillissementen tot onder de honderd met een dieptepunt van 57 in 2000.

Reageer op dit artikel