nieuws

Rijkswaterstaat verhelpt glad wegdek A10

bouwbreed

amsterdam – Rijkswaterstaat is er zondagavond in geslaagd de problemen met gladheid op de verbindingsweg tussen de A10 en de A1 richting Amersfoort te verhelpen. Dat meldde een woordvoerder van de beheerder van het rijkswegennetwerk. De problemen kwamen zaterdagavond en zondagochtend aan het licht doordat zich een aantal raadselachtige ongevallen voordeed. De linkerrijstrook bleek glad […]

amsterdam – Rijkswaterstaat is er zondagavond in geslaagd de problemen met gladheid op de verbindingsweg tussen de A10 en de A1 richting Amersfoort te verhelpen. Dat meldde een woordvoerder van de beheerder van het rijkswegennetwerk.

De problemen kwamen zaterdagavond en zondagochtend aan het licht doordat zich een aantal raadselachtige ongevallen voordeed. De linkerrijstrook bleek glad en werd over een lengte van 800 meter afgesloten. Op de rechterrijstrook was de maximumsnelheid tijdelijk beperkt tot 50 kilometer per uur. Zondagavond kon het verkeer rond tien uur weer gebruik maken van het betreffende stuk snelweg.

Rijkswaterstaat heeft het gladde wegdeel met een hogedrukspuit gereinigd. Onderzoek heeft uitgewezen dat het Zeer Open Asfalt Beton (zoab) was dichtgeslibd met vuil. Van slijtage is volgens Rijkswaterstaat geen sprake. Hiervoor werd gevreesd, nadat eerder een aantal snelwegen in Zuid-Holland werd getroffen door gladheid als gevolg van slijtage.

Reageer op dit artikel