nieuws

KOMO-attest voor Alcoa-systemen

bouwbreed Premium

harderwijk – Alcoa Architectuursystemen ontving een KOMO-attest voor de brandwerendheid van vaste ramen en enkele deuren uit aluminium. De systemen RT 52, RT 62 en RT 72 elementen weren een halfuur brand. Uit de beoordeling valt drie kwartier rookwering af te leiden. De onderzochte elementen zijn uitgevoerd met een aanzichtbreedte van 54 millimeter en een […]

harderwijk – Alcoa Architectuursystemen ontving een KOMO-attest voor de brandwerendheid van vaste ramen en enkele deuren uit aluminium. De systemen RT 52, RT 62 en RT 72 elementen weren een halfuur brand. Uit de beoordeling valt drie kwartier rookwering af te leiden. De onderzochte elementen zijn uitgevoerd met een aanzichtbreedte van 54 millimeter en een glasflens van 15 millimeter.

Vaste ramen mogen worden voorzien van een tussenstijl of een tussenregel. Deuren moeten zijn voorzien van een tussenregel. Voor de onderdorpel mag hardsteen, roestvast staal of geïsoleerd aluminium worden gebruikt. Brandwerende elementen mogen met standaard koppelprofielen van Alcoa worden geschakeld.

Reageer op dit artikel