nieuws

Kathedraal gemoderniseerd

bouwbreed Premium

roermond – Het kapittel van de Roermondse kathedraal heeft toestemming geven voor de start van de grote renovatie van de binnenkant van de Limburgse bisschopskerk in Roermond. De eerste fase van de verbouwing begint op 17 januari en moet in november worden opgeleverd. Het bisdom Roermond heeft dat bekend gemaakt. De eerste fase kost 1,6 […]

roermond – Het kapittel van de Roermondse kathedraal heeft toestemming geven voor de start van de grote renovatie van de binnenkant van de Limburgse bisschopskerk in Roermond. De eerste fase van de verbouwing begint op 17 januari en moet in november worden opgeleverd.

Het bisdom Roermond heeft dat bekend gemaakt. De eerste fase kost 1,6 miljoen euro. Nu dat geld bijeen is wordt begonnen met openbreken van de vloer en archeologisch onderzoek onder de kerk. Daarna wordt het altaar zo�n 10 meter naar voren verplaatst, zodat het precies in het midden van het Griekse Kruis, waarin de kathedraal is gebouwd, komt te staan. Ook de banken worden verplaatst. Er komt vloerverwarming om de 19 meter hoge ruimte beter te kunnen verwarmen en het hele priesterkoor gaat op de schop.

In de herfst wordt bovendien een infocentrum aan de zuidingang gebouwd om de jaarlijkse stroom van zo�n 45.000 bezoekers te kunnen opvangen. Kosten bijna een half miljoen euro. In 2006 of daarna begint, als het geld van 1 miljoen euro bij elkaar is, de bouw van een aula en een historiekamer.

Reageer op dit artikel