nieuws

Euronext en Frankfurt dingen naar Londen

bouwbreed Premium

londen – Bestuurders van de London Stock Exchange (LSE) zijn in overleg met de topmannen van de effectenbeurzen Euronext en Deutsche Börse over een mogelijke overname van de Londense beurs. De gisteren begonnen besprekingen heten constructief en worden de komende maanden voortgezet.

LSE-bestuursvoorzitter C. Furse voerde in Londen afzonderlijke besprekingen met haar collega�s J.F. Theodore (Euronext) en W. Seifert (Deutsche Borse).

De financiële wereld kijkt gespannen naar de mogelijke overnamestrijd rond de LSE. Euronext, waartoe ook de effectenbeurs in Amsterdam behoort, en Deutsche Borse hebben laten weten belangstelling te hebben voor de Londense beurs.

Met wie de LSE ook samengaat, de combinatie levert de grootste Europese effectenbeurs op. Wereldwijd moet het fusieresultaat alleen de New York Stock Exchange voor laten gaan.

De jacht op de LSE kreeg afgelopen weekeinde een nieuwe impuls, toen bekend werd dat ook Euronext zich in de strijd ging mengen. Enkele dagen daarvoor had Londen een bod van Frankfurt afgewezen. De bijna 2 miljard euro die Deutsche Borse voor de LSE over had, werd te laag bevonden.

Euronext heeft tot op heden niet aangegeven wat het voor de Londense beurs wil betalen. Maar ingewijden menen te weten dat elk bod hoger zal liggen dan dat van Deutsche Borse. De verwachting is dat Euronext pas volgend jaar met een formeel bod zal komen. Alleen als Frankfurt op korte termijn een vijandig bod op tafel legt, zal Euronext zijn kaarten eerder op tafel leggen.

Reageer op dit artikel