nieuws

Duitse bodemschatten populair in Nederland

bouwbreed

wiesbaden – Nederland is verreweg Duitslands belangrijkste partner wat betreft de handel in grondstoffen uit de bodem. Dat blijkt uit cijfers van het Statistisch Bundesamt te Wiesbaden. In de eerste driekwart van het jaar kocht ons land voor 200 miljoen euro bij de oosterburen. Het bedrag betekent een aandeel van 21,8 procent in de uitvoer. […]

wiesbaden – Nederland is verreweg Duitslands belangrijkste partner wat betreft de handel in grondstoffen uit de bodem. Dat blijkt uit cijfers van het Statistisch Bundesamt te Wiesbaden.

In de eerste driekwart van het jaar kocht ons land voor 200 miljoen euro bij de oosterburen. Het bedrag betekent een aandeel van 21,8 procent in de uitvoer. Nederland wordt op de exportranglijst op ruime afstand gevolgd door België (70 miljoen euro) en Frankrijk (60 miljoen euro).

De Duitse import van ertsen, stenen en grond steeg in de eerste negen maanden van het jaar met bijna een kwart tot een waarde van 3,1 miljard euro. De belangrijkste landen van herkomst zijn Brazilië (600 miljoen euro), Chili en Zuid-Afrika (beide 300 miljoen euro). Belangrijkste Europese leverancier is met een som van 200 miljoen euro Zweden.

Reageer op dit artikel