nieuws

Consortium ontwerpt NAVO-hoofdkwartier

bouwbreed

BRUSSEL – Een Belgisch-Brits-Amerikaans consortium gaat het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO in Brussel ontwerpen. De groep heeft vrijdag het contract getekend met de Belgische minister Flahaut (Defensie). Het nieuwe hoofdkwartier komt tegenover het huidige kantoor. Het pand moet in 2013 klaar zijn en kost 400 miljoen euro. Het hoofdkwartier wordt een futuristisch complex van […]

BRUSSEL – Een Belgisch-Brits-Amerikaans consortium gaat het nieuwe hoofdkwartier van de NAVO in Brussel ontwerpen. De groep heeft vrijdag het contract getekend met de Belgische minister Flahaut (Defensie).

Het nieuwe hoofdkwartier komt tegenover het huidige kantoor. Het pand moet in 2013 klaar zijn en kost 400 miljoen euro. Het hoofdkwartier wordt een futuristisch complex van zeven gebouwen.

Het uitgekozen consortium bestaat uit de Belgische bedrijven Assar, Ingenieurs Associes en VK Engineering evenals het Brits-Amerikaanse SOM.

Reageer op dit artikel