nieuws

Bouwbedrijf eist een vergoeding van VROM

bouwbreed

SCHIJF – Bouwbedrijf en projectontwikkelaar Aan de Stegge in Roosendaal gaat een schadeclaim indienen bij het ministerie van VROM. Het bedrijf, de eigenaar van een voormalige steenfabriek in Schijf, vindt dat het schade geleden heeft doordat het ministerie van VROM asbest van dat fabrieksterrein verwijderd heeft en daarvoor ook een deel van de fabriek met […]

SCHIJF – Bouwbedrijf en projectontwikkelaar Aan de Stegge in Roosendaal gaat een schadeclaim indienen bij het ministerie van VROM.

Het bedrijf, de eigenaar van een voormalige steenfabriek in Schijf, vindt dat het schade geleden heeft doordat het ministerie van VROM asbest van dat fabrieksterrein verwijderd heeft en daarvoor ook een deel van de fabriek met asbesthoudende platen heeft gesloopt.

Het bedrijf voelt gesteund door de uitspraak van de Raad van State eerder deze week. Die bepaalde dat het verwijderen van asbest onterecht is gebeurd. Uit onderzoeken van onder meer TNO en uit geregelde luchtmetingen van het bedrijf zelf blijkt niet dat er op korte termijn gevaar is voor de volksgezondheid.

Aan de Stegge heeft het terrein een paar jaar geleden gekocht met het idee er te gaan bouwen. Omdat het bedrijf voorzag dat de ontwikkeling een aantal jaren zou duren, wilde de aannemer het fabrieksgebouw zolang verhuren.

Na de gedeeltelijk sloop is het pand volgens het bedrijf onverhuurbaar. Behalve de gemiste huurinkomsten zegt Aan de Stegge ook schade te hebben geleden door oponthoud van de plannen en de gemaakte proceskosten. De hoogte van de schadevergoeding moet nog bepaald worden.

Aan de Stegge praat nog met de gemeente Rucphen, waar Schijf onder valt, over de opzet van de bouwplannen. Directielid P. van Pelt verwacht dat beide partijen daar op korte termijn uit zullen zijn.

Reageer op dit artikel