nieuws

Rechtbank: HMV moet restauratie afmaken

bouwbreed Premium

bunschoten/alkmaar – De Hollandsche Maatschappij voor Vastgoedontwikkeling (HMV) moet de restauratiewerkzaamheden aan industrieel monument Eemlandia afmaken. Dit oordeelt de rechtbank in Alkmaar naar aanleiding van het kort geding dat de gemeente Bunschoten tegen �de Hollandsche� had aangespannen. HMV dient de tweede fase van het restauratiewerk voor 1 juli 2005 te hebben afgerond. De derde fase […]

bunschoten/alkmaar – De Hollandsche Maatschappij voor Vastgoedontwikkeling (HMV) moet de restauratiewerkzaamheden aan industrieel monument Eemlandia afmaken. Dit oordeelt de rechtbank in Alkmaar naar aanleiding van het kort geding dat de gemeente Bunschoten tegen �de Hollandsche� had aangespannen.

HMV dient de tweede fase van het restauratiewerk voor 1 juli 2005 te hebben afgerond. De derde fase moet voor 1 februari 2006 zijn uitgevoerd. Daarnaast moet binnen zes weken een monumenten- en bouwvergunning voor de derde fase van de restauratiewerkzaamheden zijn aangevraagd. Wanneer HMV zich niet aan deze afspraken houdt, wordt de vastgoedontwikkelaar een dwangsom opgelegd. Die bedraagt voor de tweede fase 1000 euro per dag en voor de derde fase 2000 euro per dag. De gemeente Bunschoten had een kort geding aangespannen, omdat HMV zich herhaaldelijk niet aan de afspraak hield om de werkzaamheden uit te voeren. In 2000 zou Eemlandia al klaar moeten zijn voor bewoning. Directeur H. de Boer van HMV was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel