nieuws

Praktijkgids Bevestigingsartikelen herzien

bouwbreed Premium

delft – Door de toename van een groot aantal relevante internationale normen geeft het NEN een herziene versie uit van de �Praktijkgids Bevestigingsartikelen�. De gids is bedoeld voor technisch onderwijs, technisch tekenaars en constructeurs. De publicatie is een geactualiseerde versie van de uitgave uit 1989. De praktijkgids bevat gegevens uit Nederlandse (NEN), internationale (ISO) en […]

delft – Door de toename van een groot aantal relevante internationale normen geeft het NEN een herziene versie uit van de �Praktijkgids Bevestigingsartikelen�.

De gids is bedoeld voor technisch onderwijs, technisch tekenaars en constructeurs. De publicatie is een geactualiseerde versie van de uitgave uit 1989.

De praktijkgids bevat gegevens uit Nederlandse (NEN), internationale (ISO) en Europese (EN) normen. Met het oog op de Nederlandse wetgeving, bijvoorbeeld de Machinerichtlijn, doen ontwerpers er goed aan volgens de laatste normen te werken, meldt het NEN.

Voor elk bevestigingsartikel, zoals bouten, moeren, ringen en platen, is een overzicht opgenomen met de belangrijkste gegevens uit recente normen. Dit zijn bijvoorbeeld afmetingen, materiaalsoort, sterkte- en productklasse.

De �Praktijkgids Bevestigingsartikelen� kost 35 euro.

Reageer op dit artikel