nieuws

Onderscheiding voor recycling vlakglas

bouwbreed Premium

düsseldorf – De Glas Award 2004 gaat naar Vlakglasrecycling Nederland. Dat is op de beurs Glasstec in Düsseldorf bekend gemaakt. Juryvoorzitter J. Renckens roemde vooral de brancheoverschrijdende uitstraling van het project. Vlakglasrecycling Nederland begon in 2000 als een experiment om glas dat vrijkomt bij sloop en renovatieprojecten, centraal in te zamelen en te opnieuw te […]

düsseldorf – De Glas Award 2004 gaat naar Vlakglasrecycling Nederland. Dat is op de beurs Glasstec in Düsseldorf bekend gemaakt. Juryvoorzitter J. Renckens roemde vooral de brancheoverschrijdende uitstraling van het project.

Vlakglasrecycling Nederland begon in 2000 als een experiment om glas dat vrijkomt bij sloop en renovatieprojecten, centraal in te zamelen en te opnieuw te gebruiken als grondstof bij de glasfabricage. In tien maanden tijd werd toen 1800 ton glas ingezameld. Inmiddels beschikt het initiatief van de glasbrancheorganisaties over een netwerk van 250 inzamelpunten en een paar wisselende locaties in het land, waar vlakglas kan worden aangeboden. Dit jaar wordt er naar verwachting ruim 50.000 ton glas ingezameld.

Reageer op dit artikel