nieuws

Loods stort in door montagefout

bouwbreed Premium

BEVERWIJK – Drie werknemers van Geko Staalbouw uit Leiden raakten gisterochtend lichtgewond toen de eerste verdieping van een in aanbouw zijnde bedrijfshal in Beverwijk instortte. Een vierde kwam met de schrik vrij.

Hoofdaannemer Groen uit Beverwijk vermoedt dat een montagefout de oorzaak is van het ongeval. Groen bouwt op industrieterrein De Pijp in Beverwijk een bedrijfspand van 1000 vierkante meter. Geko Staalbouw was gisterochtend bezig met een hoogwerker van Kraanbedrijf Verschoor uit Sassenheim de betonnen platen voor de eerste verdieping op hun plek te leggen. Rond half elf stortte het stalen frame van de loods in, net op het moment dat bijna alle platen op hun plaats lagen.

“Wonder boven wonder liepen de medewerkers van Geko slechts lichte verwondingen op”, vertelt een woordvoerder namens aannemer Groen. “Het had veel slechter kunnen aflopen.”

Bij Groen denkt men dat de stalen constructie is bezweken door een montagefout. “Waarschijnlijk zijn er te weinig schoren gebruikt.”

K. de Jong van Flevo Staalbouw, gistermiddag korte tijd aanwezig op de bouwplaats om de schade aan de door zijn bedrijf geleverde balken met eigen ogen te aanschouwen, denkt hetzelfde, al is hij voorzichtiger. “Misschien waren de stempels niet goed. Maar we moeten eerst de conclusie van de Arbeidsinspectie maar afwachten.” Bij Geko wil men ook eerst het onderzoek afwachten.

Volgens Groen loopt de bouw minstens twee weken vertraging op. “Het terrein is inmiddels weer veilig. Alle platen zijn opgeruimd, de omgevallen hoogwerkers staan weer rechtop. Nu gaan we de zaak demonteren.”

Reageer op dit artikel