nieuws

Haskoning begeleidt Russisch project

bouwbreed Premium

nijmegen – Haskoning gaat in Sint-Petersburg de bouw van een stormvloedkering begeleiden. Het Nijmeegse ingenieursbureau had al de opdracht op zak om een haalbaarheidsstudie te verrichten voor het project dat de Russische havenstad moet behoeden voor overstromingen. De stormvloedkering zal bestaan uit een 25 kilometer lange zeedijk. In de barrière komen acht afsluitbare openingen voor […]

nijmegen – Haskoning gaat in Sint-Petersburg de bouw van een stormvloedkering begeleiden. Het Nijmeegse ingenieursbureau had al de opdracht op zak om een haalbaarheidsstudie te verrichten voor het project dat de Russische havenstad moet behoeden voor overstromingen.

De stormvloedkering zal bestaan uit een 25 kilometer lange zeedijk. In de barrière komen acht afsluitbare openingen voor de scheepvaart en de afvoer van water. Haskoning concentreert zich op de technische uitvoering van het beton, staal en de elektrotechniek. Ook bewaken de Nijmeegse ingenieurs de water- en werktuigbouwkundige aspecten en de besturing.

De sluizen van de stormvloedkering moeten eind 2008 operationeel zijn. De afronding van het project zal dan nog een jaar in beslag nemen. Haskoning werkt bij de stormvloedkering samen met zijn Russische partner Geningconsult uit Moskou.

Haskoning pakt met de bouw van de kering een oud project op dat begin jaren tachtig vanwege de negatieve gevolgen voor het milieu werd stilgelegd. Vrees bestond destijds voor aantasting van de waterkwaliteit. De waterkering komt mede tot stand dankzij geld van de Europese financieringsbank.

Reageer op dit artikel