nieuws

Haaglanden bouwt 45.000 woningen

bouwbreed Premium

delft – Woningbouwcorporaties in de Haaglanden bouwen de komende tien jaar 45.000 woningen. Dat blijkt uit de �Nieuwe Kaart� die de Vereniging Sociale Verhuurders Haaglanden (SVH) – een samenwerkingsverband van corporaties uit de regio rond Den Haag – bekend heeft gemaakt. Met de ambitie nemen de woningcorporaties de helft van de behoefte voor hun rekening. […]

delft – Woningbouwcorporaties in de Haaglanden bouwen de komende tien jaar 45.000 woningen. Dat blijkt uit de �Nieuwe Kaart� die de Vereniging Sociale Verhuurders Haaglanden (SVH) – een samenwerkingsverband van corporaties uit de regio rond Den Haag – bekend heeft gemaakt.

Met de ambitie nemen de woningcorporaties de helft van de behoefte voor hun rekening. Van de nieuwe woningvoorraad is 60 procent bestemd voor goedkope huurwoningen. De rest is voor het middensegment van de woningmarkt bestemd. Naast de grootschalige nieuwbouw willen de sociale huisvesters jaarlijks 1500 tot 2000 oude woningen opknappen en zo de in verval geraakte woonwijken in het gebied een impuls geven.

Met de �Nieuwe kaart van Haaglanden 2025� blikken de sociale huisvesters in de toekomst. Zo willen de instellingen in het gebied tussen Delft en Pijnacker een �Central Park� creëren dat aan de rand wordt bebouwd met ruime woningen. Het groen dat overblijft, is bestemd voor de inwoners van de woonkernen die het in gebruik kunnen nemen als recreatiegebied. Daarnaast hebben de corporaties plannen om in het Westland woningen te bouwen zodat mensen kunnen �wonen en werken tussen het glas�.

Reageer op dit artikel