nieuws

Gezeefdrukt glas Artlite Metallic geeft gevel en borstwering stijlvolle sprankeling

bouwbreed

tiel – Artlite Metallic is een nieuwe serie gezeefdrukt glas in metallic kleuren van Glaverbel Hardmaas. De beglazing geeft een stijlvolle sprankeling aan gevels, meent de producent.

Hardmaas, een dochterbedrijf van de Europese vlakglasgroep Glaverbel, is producent van decoratieve gevel- en interieurbeglazingen. Artlite Metallic is ontworpen op vragen van architecten en ontwerpers die de esthetische uitstraling van metaal willen combineren met de voordelen van glas.

De nieuwe serie is een geharde, volvlak geëmailleerde beglazing met een metallic look. Er zijn negen standaardkleuren. Op alle is het metallic effect goed waarneembaar. Vooral van een grotere afstand zijn de kleuren diep en sprankelend, aldus Glaverbel.

De speciale emaillaag wordt aangebracht volgens het zeefdrukprocédé en daarna door middel van een hardingsproces bij hoge temperatuur in het glasoppervlak gebrand. Door het hardingsproces wordt het email één met het glas. De kleuren zijn zo stabiel, dat ze in de loop van de tijd niet zullen veranderen. Het glas is slijtvast, onbrandbaar en bestand tegen grote temperatuurverschillen. Toepassingsgebieden zijn gevelpanelen en borstweringen in de utiliteitsbouw en woningen van hogere kwaliteit.

Reageer op dit artikel