nieuws

Fortis Vastgoed koopt domeingronden

bouwbreed Premium

den haag – Fortis Vastgoed heeft voor 10,4 miljoen euro 622 hectare domeingrond in oostelijk Flevoland gekocht. Het ministerie van Financiën maakte de gunning van het gebied met 14 landbouwbedrijven gisteren bekend. De grond is aan de bedrijven uitgegeven met eeuwigdurend erfpacht. Dat recht blijft bestaan, alleen is Fortis nu de eigenaar. De landbouwers hebben […]

den haag – Fortis Vastgoed heeft voor 10,4 miljoen euro 622 hectare domeingrond in oostelijk Flevoland gekocht. Het ministerie van Financiën maakte de gunning van het gebied met 14 landbouwbedrijven gisteren bekend. De grond is aan de bedrijven uitgegeven met eeuwigdurend erfpacht. Dat recht blijft bestaan, alleen is Fortis nu de eigenaar. De landbouwers hebben de gelegenheid gekregen zelf de grond te kopen voor minimaal 15.000 euro per hectare, maar zij hadden geen interesse. Nu vangt het ministerie met de verkoop meer dan 16.000 euro per hectare. Het totaal van te verkopen domeingronden bedraagt 15.900 hectare met eeuwigdurende erfpacht. Het ministerie hoopt op een opbrengst van 110 miljoen euro. Het geld is bestemd voor de aanpak van criminaliteit.

Reageer op dit artikel