nieuws

FNV ziet loonruimte van drie procent

bouwbreed Premium

amsterdam – De FNV-bonden gaan het komende cao-seizoen in met een looneis van 1,25 procent. Daarnaast is er nog eens 1,75 procent ruimte voor andere afspraken, zoals prepensioen, levensloop en kinderopvang. Dit blijkt uit het arbeidsvoorwaardenbeleid 2005 dat de Federatieraad van de FNV gisteren heeft vastgesteld. Volgens cao-coördinator A. Jongerius worden het razend moeilijke, maar […]

amsterdam – De FNV-bonden gaan het komende cao-seizoen in met een looneis van 1,25 procent. Daarnaast is er nog eens 1,75 procent ruimte voor andere afspraken, zoals prepensioen, levensloop en kinderopvang. Dit blijkt uit het arbeidsvoorwaardenbeleid 2005 dat de Federatieraad van de FNV gisteren heeft vastgesteld.

Volgens cao-coördinator A. Jongerius worden het razend moeilijke, maar ook ingewikkelde onderhandelingen tussen bonden en werkgevers. “Ga maar na, de financiële ruimte is heel beperkt en er is een waslijst aan belangrijke, complexe onderwerpen die we willen regelen.”

Zo zal de prepensioen alleen al voor de nodige discussies zorgen. “Wij willen de pensioenregeling ombouwen. Voorwaarde is dan wel dat de onderhandelaars in de cao afspraken maken over de introductie van een goede levensloopregeling. Maar ook het verslepen van vut- en prepensioenrechten naar het ouderdomspensioen met de mogelijkheid om van die rechten eerder dan het 65ste jaar gebruik te kunnen maken.”

Reageer op dit artikel