nieuws

Dalende grondprijs in Amsterdam

bouwbreed Premium

amsterdam – De grondprijs voor de bouw van woningen in Amsterdam gaat volgend jaar licht omlaag. Zo blijkt uit het voorstel van wethouder Stadig voor het Grondprijsbeleid 2005. Voor kantoorruimte zou een verlaging ook in de rede liggen, maar vanwege de grote leegstand blijft daarvoor de prijs onveranderd. De gemeente baseert zich voor komend jaar […]

amsterdam – De grondprijs voor de bouw van woningen in Amsterdam gaat volgend jaar licht omlaag. Zo blijkt uit het voorstel van wethouder Stadig voor het Grondprijsbeleid 2005. Voor kantoorruimte zou een verlaging ook in de rede liggen, maar vanwege de grote leegstand blijft daarvoor de prijs onveranderd.

De gemeente baseert zich voor komend jaar op de marktontwikkelingen van het afgelopen jaar. Er is sprake van een lichte daling van de prijzen voor nieuwbouwwoningen en een kleine stijging van de stichtingskosten. Verder staan de prijzen op de kantorenmarkt onder druk, dalen de aanvangsrendementen op de winkelmarkt en hebben hotels te kampen met een dalende bezetting. Maar behalve bij vrije sector huur- en koopwoningen, leidt dat niet tot een neerwaartse aanpassing van de grondprijzen.

Reageer op dit artikel