nieuws

CP 96: slank en stabiel schuifdeursysteem

bouwbreed

schijndel – Reynaers Aluminium brengt het nieuwe schuif- en hefsysteem CP 96 voor schuifdeuren en -ramen. Het aluminium systeem heeft een strakke vormgeving en biedt ontwerpvrijheid, stabiliteit, gebruiksgemak en veiligheid, meldt de producent.

De CP 96 serie omvat schuifdeuren met enkele, dubbele, en drievoudige rails. Met hetzelfde systeem kunnen ook hefschuifdeuren worden gemaakt. Er zijn meer dan dertig varianten mogelijk, waaronder bijvoorbeeld een driedelige schuifpui met de middelste als schuivend element. Er kunnen combinaties tot zes schuivende elementen worden gemaakt. Door dit grote aantal varianten heeft de architect een maximale keuzevrijheid met steeds dezelfde detaillering, meent Reynaers.

Het kader van het raam- en deursysteem heeft een inbouwdiepte van 96 millimeter en een aanzichtbreedte van 52 millimeter. De vleugel heeft een inbouwdiepte van 43 millimeter en een aanzichtbreedte van 100 millimeter. De sponninghoogte is 25 millimeter. Zowel kader als vleugelprofiel liggen in één lijn met rondom een slechts 2,5 millimeter brede naad. De rubber- en borstelafdichtingen zijn niet zichtbaar. Dit alles zorgt voor het strakke uiterlijk van het raam- en deursysteem.

CP 96 is een driekamersysteem met dubbele hoek- en T-verbindingsstukken. Hierdoor is de constructie zeer stabiel. Het systeem heeft een droge beglazing met epdm. De glasinlage van 25 millimeter zorgt voor een maximale opdek van het profiel op het glas en verhindert op die manier dat de glaslatten via de buitenkant kunnen worden losgeklikt. De profielen en accessoires hebben geïntegreerde versterkingen, waardoor verder geen inbraakwerende voorzieningen hoeven aangebracht. Het systeem heeft een inbraakwerendheid van weerstandsklasse 2 volgens NEN 5096 en ENV 1627.

De aluminium CP 96-profielen en accessoires zijn zo ontworpen dat ze snel zijn te verwerken.

Reageer op dit artikel