nieuws

Brabant wil bouwen voor zorgbehoevenden

bouwbreed Premium

DEN BOSCH – Vooruitlopend op de gevolgen van vergrijzing wil de provincie Noord-Brabant in de komende tien jaar extra investeren in woningen voor zorgbehoevenden. De provincie verwacht tot 2015 4500 extra huizen nodig te hebben waar mensen die afhankelijk zijn van intensieve zorg, kunnen wonen. Brabant wil daarvoor het aantal verzorgingstehuizen uitbreiden en de bestaande […]

DEN BOSCH – Vooruitlopend op de gevolgen van vergrijzing wil de provincie Noord-Brabant in de komende tien jaar extra investeren in woningen voor zorgbehoevenden. De provincie verwacht tot 2015 4500 extra huizen nodig te hebben waar mensen die afhankelijk zijn van intensieve zorg, kunnen wonen. Brabant wil daarvoor het aantal verzorgingstehuizen uitbreiden en de bestaande bejaardentehuizen verbouwen.

Verder verwacht Noord-Brabant tussen de 65.000 en de 76.000 extra huizen in de categorieën verzorgd en geschikt wonen nodig te hebben. Het provinciebestuur wil daarom nieuwe woningen bouwen maar ook bestaande huizen ombouwen naar de behoeften van ouderen en gehandicapten.

Reageer op dit artikel