nieuws

BAM/Van Oord wint met plan voor sluis

bouwbreed Premium

ijmuiden – BAM Civiel en Van Oord Nederland hebben de eerste prijs gewonnen in de ideeënprijsvraag voor de verbetering van de zeetoegang bij IJmuiden.

Het plan �Fast Forward� omvat een goedkope grote zeesluis door een uitgekiende uitvoering en aanbesteding in combinatie met een publiek-privaat samenwerkingsconcept

De tweede prijs is voor de combinatie Hollandsche Poort, bestaande uit Ballast Nedam Infra en Ecorys, met het plan �De bakens verzet�. De derde prijs is toegekend aan twee inzendingen: �De vergrote Noordersluis� van het samenwerkingsverband Arcadis Infra BV, NIBConsult, Incontrol, CFE Beton en waterbouw BV en �Een nieuwe sluis van zand� van Raadgevend Ingenieursbureau Lievense BV.

De prijsvraag is in de zomer uitgeschreven door de projectorganisatie Zeetoegang IJmuiden met als doel om zoveel mogelijk haalbare en betaalbare ideeën te verzamelen voor een nieuw sluizencomplex. De winnaars ontvangen 120.000 euro, maar het is allerminst zeker dat de winnende inzending wordt uitgevoerd. Ook heeft niemand de garantie dat hij in aanmerking komt voor uitvoering van het project.

Reageer op dit artikel